"35.000 bezoekers op driedaags stadsfestival Marktrock Leuven"

Het driedaagse stadsfestival Marktrock Leuven heeft dit jaar volgens de organisatie 35.000 bezoekers naar de universiteitsstad gelokt.

Na 15.000 festivalbezoekers op vrijdag en 18.000 Marktrockgangers op zaterdag, werd de slotdag mede door de felle regenval een absolute tegenvaller met amper 2.000 bezoekers op de Oude Markt. De Leuvense politie telde op drie dagen in totaal zowat 23.000 man.

Organisator Henk Vermeulen van Live Entertainment reageerde ontgoocheld op het feit dat de slotdag van Marktrock Leuven compleet werd uitgeregend. "Het is doodjammer. Guga Baúl was nochtans heel goed en Paul De Leeuw had er net als ons heel erg naar uitgekeken. We onthouden van deze editie vooral het leuke gevoel van de zaterdagavond. Gorki en Praga Khan hebben echt wel gebracht wat van hen werd verwacht en veel mensen genoten van een topavond in Leuven."

Marktrock Leuven was dit jaar aan de 32e editie toe. De ploeg van Live Entertainment organiseerde voor de zevende keer. De organisatoren moesten dit jaar wel rekening houden met een fikse vermindering van de subsidie van de stad Leuven en met verminderde sponsoring.