"Al mijn angst verdween als sneeuw voor de zon"

Vanaf het moment dat Marika Rosenthal Delan beslist had om haar zoon van acht voor zijn verjaardag mee te nemen naar een concert van Justin Timberlake, sloeg de twijfel toe. Zoon Julian heeft immers hoog functionerend autisme waardoor, aldus de moeder, "emotionele uitbarstingen" geen uitzondering zijn. Maar het werd een opmerkelijke belevenis, met een YouTubefilmpje als bewijs.

In een blog schreef ze enkele dagen geleden hoe ze zelf het concertmoment beleefd had:

"Toen het even rustiger werd, begon een groepje dat voor ons stond naar Justin te roepen. Maar Julians stem was niet luid genoeg en bereikte Justin niet, hoe hard hij ook bleef roepen "Het is mijn verjaardag! Dit is mijn cadeau!". Net toen ik dacht dat die gillende meisjes geïrriteerd zouden geraken door Julians geroep gebeurde het plots toch."

"Iedereen begon "Happy birthday" te zingen. De coole oma voor ons. De opgetutte meisjes rechts van ons. De mensen links van ons die alles op camera vastlegden en beloofden ons het filmpje toe te sturen. Iedereen was aan het zingen. Alle 25.000 toeschouwers!"

"Alle angst die ik voordien had, verdween als sneeuw voor de zon. Iedereen nam mijn zoontje op in zijn hart zoals ik het nooit verwacht had. Mijn handen beefden terwijl ik genoot van de meest hartverwarmende versie van "Happy birthday" ooit. Ik vat het samen onder: de kracht van liefde op de tonen van de muziek."

"Dank je wel, Justin Timberlake en al die sexy vrouwen die rondom ons stonden. En iedereen eigenlijk, want het duurde nog een uur voor we buiten geraakten, omdat zovelen een high five of een vuist aan Julian wilden geven."

"Vooral bedankt om me te tonen dat ik verkeerd was in mijn verwachtingen, indien men in contact met mijn zoon zou komen. Bedankt om naar hem te kijken en niet naar zijn handicap. Meer dan waarschijnlijk hebben ze die niet eens gemerkt, omdat ze zo druk aan het zingen waren. Het heeft me veel geleerd over de menselijke aard, en ook een paar dingen over liefde."

lees ook