's Werelds meest gepiercete man mag Dubai niet in

Rolf Buchholz, de man met de meeste piercings ter wereld, is afgelopen weekend tegengehouden op een luchthaven in Dubai. Hij wou er eind deze week optreden in een nachtclub van een hotel, maar de autoriteiten weigeren hem de toegang tot het land omdat ze bang zijn dat hij er "zwarte magie" zal uitoefenen. Buchholz is op een vliegtuig naar Istanbul gezet.

453 piercings heeft Rolf Buchholz in zijn lijf zitten. De 53-jarige Duitser is daarmee 's werelds meest gepiercete man. In 2012 kreeg hij een vermelding in het Guinness Book of Records.

De man is een spektakel, maar in Dubai willen ze blijkbaar niet van hem weten. De Duitser werd afgelopen weekend tegengehouden op een luchthaven. Aan het Franse persagentschap AFP vertelde Buchholz dat hij wel nog door de immigratiecontrole raakte, maar uiteindelijk net voor de douane werd tegengehouden.

Zwarte magie

Aan de BBC vertelde hij dat het luchthavenpersoneel als argument gaf dat ze vreesden dat hij "zwarte magie" uitoefende.

Buchholz zou komende vrijdag "optreden" in een nachtclub in een hotel. Maar dat gaat dus niet door. De Duitser werd op de luchthaven op een vliegtuig richting Istanbul gezet.

De nachtclub Cirque le Soir liet in een mededeling weten dat het er alles aan gedaan heeft om Buchholz het land binnen te krijgen.

Buchholz zelf is in ieder geval niet meer van plan om ooit nog een voet aan de grond te zetten in Dubai, zo liet hij verstaan op Twitter. "On the way back home. Dubai I will never come back!!!", postte hij.