"We raden leraren aan voorzichtig te zijn met uitspraken over privéleven"

In een reactie op de getuigenis van de homoseksuele leraar David Degreef, raadt Charles Huygens, de directeur-generaal van het openbaar onderwijs van de stad Brussel, leraren aan voorzichtig te zijn met uitspraken over hun privéleven.

David Degreef mocht als leerkracht beginnen in het tweede leerjaar van een basisschool van het stedelijk onderwijs in Brussel, maar de directrice vroeg hem zich niet te uitdrukkelijk te uiten als homoseksueel. In een massaal gedeelde post op Facebook liet Degreef vorige week weten dat hij om die reden de job niet had aanvaard.

In een reactie benadrukt de directeur-generaal van het openbaar onderwijs van de stad Brussel de neutraliteit van het beroep. "We raden leraren steeds aan voorzichtig te zijn met uitspraken over het privéleven, of dat nu over godsdienst, politieke overtuigingen of geaardheid gaat", aldus Charles Huygens. "We vinden het spijtig dat David Degreef hier met de directrice, noch met ons een gesprek over is aangegaan en nodigen hem hierbij uit om contact op te nemen."

Hieronder kan u de oorspronkelijke Facebookpost van Degreef lezen: