Affleck: "Zou Batman niet spelen als ik mezelf niet geloofde"

Acteur Ben Affleck heeft zich verdedigd tegen de aanhoudende kritiek van Batmanfans die hem niet graag in het zwarte superheldenpak zien. "Ik zou die rol nooit aanvaard hebben als ik niet oprecht geloofde dat ik het zou aankunnen." Affleck heeft de fans beloofd dat hij er alles aan zal doen "om er zo veel mogelijk uit te zien als een echte held".

"Voor ik had beslist om Batman te vertolken, had Warner Bros me al enkele reacties doorgespeeld op castingbeslissingen uit het verleden, om me voor te bereiden op mogelijke kritiek", vertelde Affleck aan Entertainment Weekly. "Maar dat hoort bij het maken van blockbusters. Die hebben een grote aanhang met een uitgesproken mening. En iedereen heeft recht op een mening", aldus de Batman in spe.

Affleck is bovendien niet aan zijn proefstuk toe. In 2003 trok hij al een strak superheldenpak aan voor "Daredevil" De film gebaseerd op een gelijknamige stripreeks oogste ook veel gemengde reacties van fans van het genre. "Eigenlijk is het geweldig dat mensen zoveel om een personage kunnen geven. Films over superhelden zijn een beetje de Amerikaanse versie van Griekse mythes geworden."

"Mijn plicht om mezelf zo dicht mogelijk bij Batman te brengen"

De opnames van de film zijn momenteel volop aan de gang in Chicago. Op de set oogt Affleck opvallend gespierd, want hij wil niets aan het toeval overlaten. "Ik vind het de verantwoordelijkheid van een acteur om jezelf zo dicht mogelijk bij een rol te brengen. Bovendien horen bij een figuur als Batman sowieso torenhoge verwachtingen, dus ik heb de voorbije tijd veel uren in de fitness doorgebracht."

De 42-jarige acteur wil echt zijn uiterste best doen om ook de meest kritische fans te overtuigen. "Ik geloof in deze film, anders had ik deze rol nooit aangenomen. Ik geloof ook echt dat ik Batman kan spelen, anders waag ik me niet aan een rol."

"Batman v Superman: Dawn of Justice" wordt in het voorjaar van 2016 in de zalen verwacht. Affleck vertolkt zijn rol aan de zijde van Henry Cavill (Superman), Amy Adams (Lois Lane) en Jesse Eisenberg (Lex Luther).