Amerikaanse minister van Justitie beveelt tweede autopsie zwarte tiener

De Amerikaanse minister van Justitie Eric Holder heeft het bevel gegeven om een tweede autopsie uit te voeren op het lichaam van Michael Brown, de ongewapende zwarte tiener die een week geleden doodgeschoten werd in een voorstad van Saint Louis.

"Wegens de uitzonderlijke omstandigheden in deze zaak en op verzoek van de familie Brown, heeft de minister (...) opgedragen om een bijkomende autopsie te laten uitvoeren door een federale forensisch geneeskundige", zo verklaarde Brian Fallon, woordvoerder van het ministerie van Justitie.

Een forensisch expert van de politie van Saint Louis had al een eerste lijkschouwing uitgevoerd op het lichaam van Brown. Maar diens ouders hadden een tweede autopsie gevraagd, om de objectiviteit van het onderzoek te verzekeren.

Het onafhankelijke onderzoek zal "zo snel mogelijk" plaatsvinden en de federale autoriteiten zullen bij hun onderzoek ook rekening houden met de eerder uitgevoerde autopsie, zo luidt het nog.

De 18-jarige Michael Brown werd op 9 augustus in Ferguson, een voorstad van Saint Louis, doodgeschoten door een politieagent. Als gevolg van het incident is het al een week lang erg onrustig in Ferguson.