Crèche "Petit Prince" behoudt vergunning

De crèche "Petit Prince" in Sterrebeek mag haar vergunning behouden. Dat heeft Kind en Gezin beslist. Eerder deze maand was ophef ontstaan nadat een kinderverzorgster "onterecht pedagogisch had gehandeld" jegens een kind.

De mishandeling was op beeld vastgelegd door een jobstudent. Zij had gezien hoe een verzorgster een kind had gedwongen te eten tot het overgaf. Vervolgens dwong ze het kind zijn eigen braaksel op te eten. Het gerecht startte een onderzoek. De verzorgster in kwestie werkt intussen niet meer in de crèche.

Kind en Gezin liet weten dat "Petit Prince" maatregelen moest nemen. Vandaag kondigt de organisatie aan dat de crèche haar vergunning kan behouden. Op basis van de informatie van de crèche, zijn er momenteel geen indicaties om de opvangactiviteiten stop te zetten, klinkt het.

Kind en Gezin zal wel nauwgezet toezien op de maatregelen die de crèche heeft getroffen en volgt ook het verdere verloop van het gerechtelijk onderzoek op.