Genkenaar betrokken bij ontvoering Japanner in Syrië?

Een jonge Genkenaar van wie de lokale politiediensten vermoeden dat hij als Syriëstrijder is gaan vechten, wordt gezocht voor mogelijke betrokkenheid bij de ontvoering van een Japanner in Syrië. De man is herkend op videobeelden over de ontvoering. Dat bevestigt burgemeester Wim Dries op de regionale zender TV Limburg.

Op het internet circuleert een video waarbij een Japanner met geweld ondervraagd wordt in Syrië. De Japanse regering is op zoek naar informatie over het voorval, aangezien de man wordt vermist. Ze verspreidde daarom een oproep naar mogelijke getuigen.

Bij de regionale zender TV Limburg dacht men een jongeman uit Genk te herkennen op de beelden. Hij is geen onbekende voor de Genkse burgemeester Wim Dries. "Deze meerderjarige Genkenaar is bij onze diensten al meer dan een jaar gekend", aldus Dries op TV Limburg.

"Het was een van de mensen van wie we het vermoeden hadden dat hij in Syrië aan het vechten was, maar dat is ons nooit bevestigd. Maar vandaag stellen we vast op een Facebook-profiel onder zijn naam dat er aanwijzingen zijn dat hij inderdaad in Syrië aan het vechten is. We hebben dit dan ook meteen doorgegeven aan de bevoegde federale instanties."