Jongen uit Guinee in afzondering geplaatst in ziekenhuis Oostende

In het Damiaanziekenhuis in Oostende is een jongen van 13 uit Guinee opgenomen met hoge koorts. Even werd gevreesd dat de jongen ebola had, maar volgens Volksgezondheid zou het om malaria gaan.
DPA

Het ziekenhuis wil zich nog niet uitspreken over de aard van de ziekte, het wil eerst zien hoe de jongen reageert op zijn medicatie. De jongen wordt nu 36 uur in afzondering gehouden tot alle resultaten bekend zijn. Dat is de normale procedure voor mensen die uit een risicogebied komen, zegt Mario Schurgers van het ziekenhuis.

"We hebben een diagnose en die jongen wordt daarvoor behandeld", zegt Schurgers, "maar we moeten het effect daarvan op zijn algemene toestand en op zijn symptomen - met name op de koorts - nagaan. Het is pas wanneer er een gunstige reactie is op de ingestelde behandeling dat we duidelijk kunnen stellen dat een simultane infectie met ebola uitgesloten is."

De ebola-epidemie heeft in de West-Afrikaanse landen Guinee, Liberia, Sierra Leona en Nigeria al honderden doden gemaakt. Meer dan 2.000 mensen zijn besmet.