Kiss-bassist stopt met Twitter na storm van kritiek

Kiss-bassist en bandleider Gene Simmons is niet langer te vinden op Twitter. Simmons heeft zijn account offline gehaald, omdat hij al enkele dagen onder vuur ligt wegens zijn uitspraken over mensen met een depressie.

In het interview met webzine SongFacts zei Simmons onder meer dat mensen die het leven niet meer zien zitten, dan maar gewoon van het dak moeten springen. Die uitspraak viel bij weinig mensen in goede aarde. Ook zijn collega's in de muziekbusiness konden zich niet vinden in zijn uitspraken. "Ik vind Gene aardig maar in deze situatie vind ik Gene niet aardig", zei Nikki Sixx, bassist van Mötley Crüe.

De Australische radiozender Triple M neemt een opvallende maatregel. Het bant alle nummers van Kiss uit zijn playlist. "Niet op basis van smaak, maar op basis van zijn uitspraken over mensen met een depressie", zegt een woordvoerder van de nationale radiozender.

Excuses van Simmons op zijn Facebookpagina waren kennelijk onvoldoende om het brandje te blussen. En dus heeft Simmons beslist om voortaan Twitterloos door het leven te gaan.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.