Nieuwe app verplicht kinderen terug te bellen

U probeert uw kinderen te bellen of te sms'en, maar steevast stuit u op een muur van stilte? Voor veel ouders is dat een herkenbaar fenomeen. Een Amerikaanse mama heeft voor dat probleem een oplossing. Ze bedacht een app die de kinderen dwingt om terug te bellen.

Tegenover de Amerikaanse tv-zender CBS New York verklaart Sharon Standifird dat ze het beu was dat ze haar tienerzoon amper kon bereiken. "Ik ben dan zelf beginnen zoeken hoe ik een app moet maken", aldus Standifird. Na wat hulp van andere ontwikkelaars was haar app (Ignore no more) klaar voor gebruik.

Hoe gaat de app te werk?

Eens de applicatie geïnstalleerd, kan de moeder de telefoon van haar kind op afstand vergrendelen. Surfen en gamen wordt voor zoon- of dochterlief onmogelijk. Bellen naar enkele vooraf ingestelde nummers lukt wel nog. Als naar een van die nummers -bijvoorbeeld van de mama en de papa - wordt gebeld, ontvangt het kind een wachtwoord om de telefoon weer te kunnen gebruiken.