Prijkt oud nummer Cliff Richard straks op nummer 1?

Net nu hun idool in opspraak komt door een zedenzaak, staan de fans van Cliff Richard paraat om de Britse zanger te steunen. In een campagne op sociale media roepen ze iedereen op om tussen 18 en 22 augustus massaal het liedje "I still believe in you" te kopen. Richard bracht dat nummer uit in 1992, maar toen raakte het na zes weken niet hoger dan een zevende plaats in de hitlijsten.

Op de Facebookpagina Cliff Richard Radio maken de fans hun boodschap duidelijk. "Er zijn geen excuses. Als je van Cliff houdt, dan moet het jouw doel zijn om aan iedereen te laten zien hoe trots je wel bent op hem. Vecht terug voor Cliff", staat geschreven bij de oproep.

De keuze voor net dat liedje ligt voor de hand. In de tekst zingt Richards onder meer "I believe with all my heart and soul, this dream we share is true, and I still believe in you”. De voorzitter van een fanclub van de zanger hoopt dat "I still believe in you" hoge toppen zal scheren. "Het zou een bevestiging zijn dat zijn echte fans achter hem staan. Ook zou het een statement zijn naar alle andere mensen", zegt hij aan The Mirror.

De fans steunen hun geliefkoosde zanger ook met een petitie op change.org. Daarin vragen ze om een volledig publiek onderzoek naar de acties van de politie van South Yorkshire én de BBC.

AP2012