Saudisch diplomatenkonvooi overvallen in Parijs

Een zwaarbewapend gangstercommando heeft gisteravond een autokonvooi van de Saudische ambassade overvallen op de ring rond Parijs. Dat melden verschillende Franse media. Er vielen geen gewonden, maar de daders konden wel 250.000 euro en gevoelige overheidsdocumenten van de Saudische ambassade buitmaken.

Het diplomatieke konvooi is volgens sommige bronnen dat van een Saudische prins. Het was onderweg van de Saudische ambassade naar de luchthaven van le Bourget bij Parijs en werd plots de pas afgesneden. Acht gangsters, gewapend met kalasjnikovs, dwongen de chauffeur om te stoppen waarna ze de controle over het voertuig overnamen. Een tijd later lieten ze de chauffeur en twee inzittenden uitstappen.

Volgens de Franse politie moeten de overvallers "erg goed geïnformeerd" geweest zijn over het traject en de inhoud van het konvooi. Er werden geen schoten gelost en niemand raakte gewond, maar er kon wel 250.000 euro cash buitgemaakt worden, net als enkele gevoelige diplomatieke documenten.

Het onderzoek naar de overval is in handen van een speciale Franse politiebrigade. Van de overvallers en hun buit is nog geen spoor. De Saudische ambassade in Parijs geeft voorlopig geen commentaar.