130 jobs bedreigd bij Vecari in Zonnebeke

Het West-Vlaamse installatiebedrijf Vecari legt de boeken neer. Dat meldt het bedrijf uit Zonnebeke in een kort bericht en wordt bevestigd door de vakbonden. Bij Vecari werken 130 personeelsleden, onder wie 13 bedienden.

Vecari werd vorig jaar nog overgenomen door de nv Jacobs. Het bedrijf uit Zonnebeke was al een tijdje verlieslatend. Ook de cijfers na de eerste kwartalen van 2014 waren niet goed, waardoor het bedrijf noodgedwongen de boeken moest neerleggen. Omdat de rechtbank het faillissement nog moet bevestigen, is er nog geen curator aangesteld.

Volgens de vakbonden zijn alle lonen uitbetaald tot eind juli, net als alle andere verplichtingen zoals RSZ-bijdragen. Veel hoop op een nieuwe overname is er niet. "Het bedrijf was pas overgenomen en noteert al een tijdje verlieslatende cijfers, dus het wordt moeilijk. We wachten af", reageert Rik Meeuws van de bediendenvakbond BBTK.

Vecari was een belangrijk installatiebedrijf voor Eandis, Telenet en Belgacom, maar had het moeilijk om de economische crisis te boven te blijven.