20 mogelijke slachtoffers mensenhandel gered in Noord-Ierland

In het graafschap Armagh in Noord-Ierland zijn de voorbije dagen bij een actie tegen mensensmokkelaars twintig mensen bevrijd. De slachtoffers zijn Roemenen, 14 mannen en zes vrouwen. Ze werden verplicht tewerkgesteld in landbouwbedrijven in de regio. Drie verdachten zijn gearresteerd.

De vermeende slachtoffers zijn tussen de 20 en de 48 jaar. De verdachten zijn 23, 27 en 31 jaar oud. Ze worden verdacht van mensenhandel, dwangarbeid, slavernij en het witwassen van geld.

Volgens de Noord-Ierse politie die versterking kreeg vanuit Groot-Brittannië, kwam het onderzoek de laatste dagen in een stroomversnelling terecht. "De operatie kan nog enige tijd voortduren. Maar de 20 personen die wij beschouwen als mogelijke slachtoffers van menshandel met het oog op professionele uitbuiting bevinden zich nu op een veilige plek", luidde het.