"Zware gevechten in de straten van Loegansk"

In de straten van Loegansk, een van de twee bolwerken van de pro-Russische milities in Oost-Oekraïne, wordt zwaar gevochten. Dat meldt een woordvoerder van het Oekraïense leger. Nog volgens Kiev zijn in de buurt van Loegansk 15 lichamen van burgers gevonden die deel uitmaakten van een vluchtelingenkonvooi dat gisteren door de rebellen zou zijn beschoten.
AP2014

Het blijft moeilijk na te gaan of de berichten correct zijn die de verschillende strijdende partijen de wereld in sturen omdat die niet door onafhankelijke journalisten kunnen worden gecontroleerd.

Volgens woordvoerder Andrei Lysenko van het Oekraïense leger zijn er zware gevechten aan de gang in het stadscentrum van Loegansk. Een wijk zou al zijn heroverd op de pro-Russische milities. Zondag hees het Oekraïense leger al de Oekraïense vlag op een politiecommissariaat in Loegansk.

Volgens de Oekraïense legerwoordvoerder zijn in de buurt van Loegansk ook 15 lichamen van burgers aangetroffen. Hun humanitair konvooi is volgens Kiev gisteren beschoten door de rebellen. De rebellen ontkennen dat ze gisteren een humanitair konvooi hebben aangevallen.

De Russische president Vladimir Poetin en de Oekraïense president Petro Porosjenko zullen elkaar ontmoeten op een top in de Wit-Russische hoofdstad Minsk, op 26 augustus. Dat heeft het Kremlin meegedeeld en is in Kiev bevestigd.

Het is niet duidelijk of er ook een rechtstreeks gesprek tussen beide heren komt. In elk geval zal het de eerste keer zijn dat Poetin en Porosjenko elkaar terug zien sinds de herdenking van D-Day in Normandië, begin juni.