A.S. Adventure roept 460 familietenten terug

Outdoor winkelketen A.S. Adventure roept in ons land 460 grote familietenten type "Lakeside 6" van het merk Coleman. De tenten blijken niet waterdicht te zijn bij langdurige regenval.

"Door een constructiefout zijn de gaatjes waar het stikwerk doorgaat iets te ruim, waardoor de zweldraad bij hevige regenval die gaatjes niet volledig opvult", legt Katrien Rotthier, hoofd van de klantendienst bij A.S. Adventure uit.

De zespersoonstent van producent Coleman, die dit jaar in ons land enkel bij A.S. Adventure werd verkocht, ging voor de zomervakantie 460 keer over de toonbank aan een promotieprijs van 299 euro.

De outdoorwinkel stelt zijn klanten nu vier alternatieven voor. "Wie het risico niet wil nemen, kan de tent inruilen voor een vervangtent 'Da Gama 6'", zegt Rotthier. "Dit is het beste alternatief dat we nu kunnen bieden, al beseffen we dat die tent kleiner is." Daarom kunnen klanten die vervangtent na gebruik inruilen voor een nieuwe tent 'Lakeside 6' in 2015, een bon ter waarde van de aankoopprijs of cash geld terugkrijgen en de tent aan dezelfde voorwaarden tegen volgend jaar reserveren.