BNP Paribas Fortis en Fintro verlagen rente op spaarrekeningen

BNP Paribas Fortis en Fintro verlagen vanaf 25 augustus de rente op sommige spaarrekeningen. De banken verwijzen in een persbericht naar de daling van de rentevoeten op de financiële markten, de relatieve afwezigheid van inflatie en de bescheiden groeiverwachtingen.

De basisrente van een klassieke spaarrekening bij BNP Paribas Fortis daalt van 0,40 procent naar 0,30 procent. De getrouwheidspremie van 0,10 procent blijft ongewijzigd. Bij een premium internetspaarrekening (minimaal 12.500 euro) daalt de basisrente van 0,20 pct naar 0,15 pct en de getrouwheidspremie van 1 procent naar 0,90 pct. Ook de rentevoeten van een spaarrekening plus wijzigen. De rente op het woonsparen en de "Hello4You"-spaarrekening blijft ongewijzigd

De basisrente van een spaarrekening bij Fintro daalt vanaf 25 augustus van 0,40 pct naar 0,30 pct. De getrouwheidspremie van 0,10 pct blijft ongewijzigd. Voor een Blue Select Spaarrekening (minimaal 12.500 euro) daalt de basisrente 5 basispunten tot 0,10 pct en de getrouwheidspremie 10 basispunten tot 1 pct. De rente op het woonsparen en de jongerenspaarrekening blijft ongewijzigd.

Eerder had ook bpostbank de rente op verschillende spaarproducten verlaagd, als reactie op de rentedaling op de financiële markten.