E17 versperd na ongevallen met vrachtwagens

Op de E17 zijn twee grote ongevallen gebeurd. Richting Kortrijk in De Pinte was een vrachtwagen gekanteld na een klapband, waardoor de weg volledig versperd raakte. Dat was ook het geval richting Antwerpen in Sint-Niklaas West, waar drie vrachtwagens met elkaar in aanrijding kwamen. Het duurde uren om de weg weer vrij te krijgen.

De E17 Gent-Kortrijk was volledig versperd in De Pinte, in de richting van Kortrijk. Een vrachtwagen was er gekanteld nadat die een klapband gekregen had en tegen de middenberm van de snelweg was gebotst. De bestuurder is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

In de vrachtwagen zat 27 ton papier en dat moest worden overgeladen op andere voertuigen. Het verkeer kon stapvoets voorbijrijden, over de pechstrook, maar er werd aangeraden om om te rijden via Brugge of via de N60 naar Oudenaarde. Het duurde verschillende uren voor de weg waar was vrijgemaakt.

Drie vrachtwagens versperren E17 in Sint-Niklaas

Op de E17 ter hoogte van Sint-Niklaas-West kwamen rond 09.30 uur drie vrachtwagens met elkaar in aanrijding, waardoor de snelweg richting Antwerpen moest worden afgesloten.

Het verkeer werd net voor het complex Sint-Niklaas-West naar een zijrijweg met twee rijstroken geleid. Net voor de werken tussen Sint-Niklaas en Haasdonk kon het verkeer dan terug de snelweg op, maar daar waren maar twee versmalde rijstroken beschikbaar.