Ex-CEO Ballmer stapt ook uit raad van bestuur Microsoft

Steve Ballmer, de voormalige CEO van informaticabedrijf Microsoft, heeft zijn zetel in de raad van het bestuur van het bedrijf met onmiddellijke ingang opgegeven. Hij zou het naar eigen zeggen te druk hebben "met andere zaken". Dat heeft hij zelf laten weten in een open brief. Ballmer blijft wel de belangrijkste individuele aandeelhouder van Microsoft.
AFP ImageForum

Ballmer werd in februari opgevolgd als CEO door Satya Nadella, maar behield wel tot nu zijn zitje in de raad van bestuur. In een open brief op de website van Microsoft liet hij echter verstaan dat het mandaat niet meer te combineren valt met zijn nieuwe activiteiten. Zo kocht hij onlangs het basketbalteam Los Angeles Clippers.

Ballmer heeft wel zijn vertrouwen in de strategie van zijn opvolger bevestigd. Die heeft de voorbije zomer nog aangekondigd dat hij 18.000 banen wil schrappen.

Ballmer behoudt ook zijn aandelen binnen Microsoft. Hij bezit 4,04 procent van het kapitaal. Dat maakt hem de belangrijkste private aandeelhouder. Hij onttroonde eerder dit jaar stichter Bill Gates. Die bouwt al enkele jaren zijn deelname in Microsoft af en bezit nog slechts 3,81 procent van het bedrijf dat hij ooit heeft opgestart.