Frank Deboosere: "Het kan echt veel en veel kouder"

Het kwakkelweer grondig beu? Om u een beetje op te beuren, dook onze weerman Frank Deboosere in zijn archief. Hij vond in totaal 328 augustusdagen waarop het nog kouder was. "Het kan echt veel en veel kouder."
Verwendung weltweit, usage worldwide

Gisteren, 18 augustus, kwam het kwik in Ukkel niet hoger dan 17,6 graden. In Nederland was een commerciële weersite er als de kippen bij om van de frisse dag een "record" te maken.

"We hebben een heel kort geheugen", merkt Deboosere op. "Sinds het begin van de Ukkelse waarnemingen in 1833 waren er in de periode van 1 tot 18 augustus in totaal 328 augustusdagen waarop de maximumtemperatuur lager was dan 17,6 graden."

"Het kan echt veel en veel kouder", aldus Deboosere. "Op 9 augustus 2007 bedroeg de maximumtemperatuur in Ukkel 15 graden. Op 15 augustus 1888 werd het in Ukkel niet warmer dan 12,1° graden. "En zo heb ik dus in totaal 328 koudere augustusdagen gevonden."

Meer info vind je hier.