Iconische spullen van "Material Girl" geveild

Als u een stukje Madonna in huis wil halen, dan kan u binnenkort bieden op enkele spullen van de Queen of Pop. Veilingshuis Julien's Auctions heeft een veiling aangekondigd. Op 7 en 8 november zullen voorwerpen die belangrijk geweest zijn in het persoonlijk leven of de carrière van de zangeres worden geveild. Het gaat onder meer om stukken uit de legendarische videoclip "Material Girl".

De videoclip van "Material Girl", een nummer dat dit jaar al zijn dertigste verjaardag viert, is gebaseerd op het iconische lied "Diamonds are a girl's best friend" van Marilyn Monroe.

Het veilingshuis biedt ook spullen aan die voorkomen in de videoclips "Music" en "American Pie", en de film "Evita" uit 1996.

Julien's Auctions heeft ook de hand kunnen leggen op enkele prijzen die Madonna in de loop van haar carrière gewonnen heeft. Het gaat onder meer om een MTV Music Video Award en een American Music Award.

Madonna heeft ook enkele persoonlijke spullen geschonken aan het veilinghuis, waaronder handgeschreven liedjesteksten, een dagboek uit 1988 en haar jaarboek van op school uit 1972.