In de ban van de geluidjes van de smartphone

Het is niet vaak dat Zweedse vines -korte webvideo’s- wereldwijd het internet veroveren, maar de jonge film- en muziekproducer Manfred Hanberg is er toch in gelukt. Tot grote verbazing van de jongeman uit Stockholm zelf, zo liet hij op Facebook weten: "Het is helemaal aan’t ontsporen. Al meer dan een miljoen kijkers voor deze vine. Heel aangenaam! Maar tegelijkertijd ben ik van slag, want zo grappig is dit nu toch niet." Blijkbaar wel, ook al kan alles in scène gezet zijn.

Maar het wordt heus wel als grappig beoordeeld. Terwijl zijn vriend rustig op de Playstation speelt, wordt zijn aandacht voortdurend afgeleid door verschillende geluidjes op zijn smartphone. Volgens de Britse nieuwswebsite The Independent toont de vine vooral aan hoe geobsedeerd we geraakt zijn door het idee dat vrienden ons iets willen zeggen en dat we daardoor nauwelijks tot iets anders in staat zijn.

Mocht u zich afvragen wat "Va fan" betekent, volgens Urban Dictionary is het een uitdrukking die in Zweden vaak gebruikt wordt, wanneer iets niet gaat zoals men het wil. Iets wat de vriend van Hanberg nu dus ook ervaart.

lees ook