Kate Bush vraagt fans om smartphone weg te steken tijdens concert

De Britse zangeres Kate Bush heeft haar fans opgeroepen om voortaan geen opnames meer te maken tijdens concerten. Dat deed ze in een mededeling op haar eigen website. "We kiezen bewust voor een intieme theatersetting, dus het zou veel voor mij betekenen als jullie daar geen foto's of filmpjes van maken."
AP1980

De 56-jarige zangeres, bekend van nummers als "Wuthering heights" en "Running up that hill", is druk bezig met de voorbereiding van een nieuwe tournee. "We hebben daarvoor bewust gekozen voor een intieme theatersetting in plaats van voor grote zalen. Het zou veel voor me betekenen als jullie geen foto's of filmpjes maken. Ik weet dat het veel gevraagd is, maar op deze manier kunnen we samen van een mooie ervaring genieten", klinkt het in een mededeling op haar website.

De Britse is niet de eerste artiest die concertgangers oproept om niet langer foto's of filmpjes te maken. Roger Daltrey van The Who zei bijvoorbeeld al dat hij het vreemd vond "hoe sommige fans meer tijd besteden aan hun smartphone dan aan het genieten van een concert."

Het is al van 1979 geleden dat Kate Bush nog heeft opgetreden. Ze zal van augustus tot oktober 22 keer te zien zijn in Hammersmith Apollo in Londen. De concertenreeks was binnen het kwartier volledig uitverkocht. Bush liet nog weten dat de voorbereidingen "erg vlot verlopen" en dat "iedereen van het team erg enthousiast is".