Leonard Cohen viert 80e verjaardag met nieuw album

De Canadese singer-songwriter Leonard Cohen brengt op zijn 80e verjaardag een gloednieuw album uit. Zijn dertiende studioplaat zal "Popular Problems" heten en wordt in Europa uitgebracht op 22 september. Op de plaat zullen 9 nummers staan die hij samen met Patrick Leonard heeft geschreven. Ook voor de vorige Cohenplaat werkte het duo samen.

Volgens de platenmaatschappij verlegt de bijna 80-jarige zanger op zijn nieuw album opnieuw muzikale grenzen. "Hij heeft nieuwe creatieve inspiratie gevonden waardoor de negen nieuwe nummers simpelweg subliem en vernieuwend zijn."

Volgens Cohen zelf ontdekt hij in zijn nieuwste werk "de uithoeken van onze dromen met oog voor wat ons beweegt in hoop en wanhoop, geluk en ongeluk". De eerste single wordt het nummer "Almost like the blues".

De laatste weken gonsde het van de geruchten over de release van Cohens nieuwe album. Het wordt zijn tweede plaat sinds zijn grote comeback in 2008. Daarvoor had Cohen zich vijf jaar teruggetrokken uit de muziekwereld.