Man opgepakt na dood Afghaanse verstekeling

In Groot-Brittannië is een man opgepakt na de dood van een Afghaanse verstekeling. Het zou om een 34-jarige man uit Noord-Ierland gaan. Hij wordt verdacht van moord en mensensmokkel. De Afghaan zat in een container die van Zeebrugge kwam.

De dode Afghaan werd samen met 34 landgenoten in de Britse stad Tilbury gevonden in een container die uit Zeebrugge kwam. De verstekelingen werden gevonden door havenarbeiders, die geroep en geklop uit de container hadden gehoord.

De andere verstekelingen overleefden de tocht op zee, één Afghaan overleed echter. 13 van de verstekelingen bleken jonge kinderen te zijn, jonger dan 12.

De politie opende een onderzoek naar aanleiding van de dood van de man en heeft intussen een verdachte opgepakt. De 34-jarige verdachte komt uit Noord-Ierland en zou naar Engeland overgebracht worden. Hij wordt verdacht van moord en mensensmokkel.