SAG zet Debbie Reynolds in de bloemen

De Amerikaanse actrice Debbie Reynolds wordt begin volgend jaar gelauwerd met een Screen Actors Guild Life Time Achievement Award. Reynolds krijgt de onderscheiding voor haar carrière op Broadway, op het witte doek, op televisie en als zangeres.

Debbie Reynolds wordt op 25 januari 2015 gelauwerd met een carrièreprijs op het gala van de Screen Actors Guild Awards.

De 82-jarige Reynolds begon haar acteercarrière 66 jaar geleden. Op haar zestiende werd ze ontdekt tijdens een missverkiezing. In 1950 maakte ze haar filmdebuut in de muziekfilm "The daughter of Rosie O'Grady". Twee jaar later gooide ze hoge in "Singin' in the rain".

In de jaren 70 had Reynolds haar eigen komedieserie "The Debbie Reynolds show" in de VS. De actrice trouwde drie keer en heeft twee kinderen. Haar dochter Carrie Fischer is bekend als Princess Leia uit "Star Wars".