Xavier Taveirne en Ruth Roets presenteren dit najaar "De ochtend"

Vanaf maandag 1 september presenteert Ruth Roets aan de zijde van Xavier Taveirne het Radio 1-programma "De ochtend". Dat heeft de zender zelf bekendgemaakt. Roets was tot voor kort nieuwscoördinator voor Radio 2, maar stapt nu over naar Radio 1. Ze vervangt bij "De ochtend" Bert Rymen, die zich vanaf dit najaar voltijds focust op zijn nieuwe rol als Wetstraatjournalist voor VRT Nieuws.

Xavier Taveirne begint in september aan zijn derde seizoen als presentator van het Radio 1-programma "De ochtend". Daarvoor krijgt hij radiojournaliste Ruth Roets aan zijn zijde als co-presentator.

Roets (36) werkt al dertien jaar voor de openbare omroep. Ze was jarenlang nieuwslezer, eindredacteur en coördinator van het nieuws op Radio 2. Vanaf september neemt ze dus terug plaats achter de microfoon.

“De ochtend is het mooiste radiomoment van de dag. Je mag luisteraars wakker maken met boeiende verhalen en nieuws, op zoek gaan naar nuances, meningen en verklaringen. Met een open blik op de wereld. De vraag kwam totaal onverwacht maar het is een droom om dit te mogen doen", vertelt ze.

Bert Rymen trekt naar de Wetstraat

Radiojournalist Bert Rymen gaat vanaf september de Wetstraatredactie van VRT Nieuws versterken. Hij zal samen met Johny Vansevenant en Marc Van de Looverbosch de politieke berichtgeving verzorgen voor het radionieuws en ook politieke duiding brengen op de vijf radionetten van de VRT. Bert zet daarmee een punt achter bijna drie seizoenen bij "De ochtend".

“De ochtend was zonder meer het leukste dat ik tot nog toe heb gedaan op de VRT. Zeker de maanden in de aanloop naar de verkiezingen en het Kiescafé aan Brussel-Centraal waren fantastisch. Maar de Wetstraat was voor mij al lang een droom en nu de nieuwe legislatuur begint is dit het ideale moment", aldus Rymen.

© VRT