"Zoektocht naar MH370 wordt opnieuw voortgezet"

De zoektocht naar het wrak van vlucht MH370 van Malaysia Airlines wordt over "een maand" hervat. Dat heeft de Australische premier, Tony Abbott, aangekondigd. Het vliegtuig verdween in maart van de radar en was op weg van Kuala Lumpur naar Peking, met 239 mensen aan boord.
AP2014

"We zullen de zone van de impact verkennen", vertelde de Australische premier. "Het gaat om een gebied van zo'n 60.000 vierkante kilometer zeebodem langs de westkust van Australië."

"De zoekwerkzaamheden kunnen een jaar duren", stelde Abbott nog. "Als het wrak zich op de zeebodem bevindt, is er een redelijke kans dat we het vinden, omdat we beschikken over de beste technologie."

Een uur na het opstijgen in Kuala Lumpur, op 8 maart, verdween vlucht MH370 van de radar. Het vliegtuig zou plots van koers veranderd zijn, maar sindsdien is geen enkel spoor van het toestel teruggevonden. Onderzoekers vermoeden op basis van satellietbeelden dat het vliegtuig in de richting van het zuiden van de Indische Oceaan is gevlogen en is gecrasht toen de brandstof op was.