Benedict Cumberbatch laat de tijger in zich los

De Britse acteur Benedict Cumberbatch zal de stem van tijger Shere Khan inspreken in een nieuwe verfilming van "The jungle book" van Rudyard Kipling. Eerder raakte bekend dat Andy Serkis de film regisseert.

Voor alle duidelijkheid: liefst 2 nieuwe verfilmingen van "The jungle book" zijn momenteel in de maak. Enerzijds heeft Disney een prent in de pijplijn zitten waaraan Hollywoodsterren als Idris Elba, Scarlett Johansson, Bill Murray, Christopher Walken, Ben Kingsley en Lupita Nyong'o hun medewerking verlenen. Deze film wordt geregisseerd door John Favreau en komt eind 2015 in de zalen.

Anderzijds werkt ook Warner Bros aan een herwerking van "The jungle book". Het is in deze versie dat Cumberbatch zal zijn te horen als de stem van tijger Shere Khan. Eerder raakte bekend dat Andy Serkis de film zal regisseren. Onder de titel "Jungle book: origins" wordt de film eind 2016 in de zalen verwacht.