Billy Crystal zal Robin Williams eren op de Emmy Awards

Tijdens de Emmy Awards zal acteur en regisseur Billy Crystal een eerbetoon brengen aan zijn overleden collega en goede vriend Robin Williams. Dat heeft de producer van de awardshow laten weten in een persbericht. "We hebben het gevoel dat we iets krachtigs en memorabels moeten neerzetten, en Billy is daarvoor de perfecte keuze", klinkt het.

Crystal en Williams waren al lange tijd goede vrienden. Ze speelden zij aan zij de hoofdrol in de film "Father's Day" uit 1997. Ze zijn generatiegenoten en beiden bekend  om hun komisch talent.

Fans van Robin Williams speculeren al sinds zijn overlijden over een speciaal eerbetoon voor hun idool tijdens de nakende Emmy Awards. Tijdens die show worden de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen uitgereikt. De producenten van de prijsuitreiking hebben nu voor het eerst met zoveel woorden bevestigd dat zo'n moment er effectief komt.

"Wat we precies gaan doen, wordt nog besproken. We zijn nog aan het bekomen van het tragische nieuws over Robins dood, maar we willen er wel alles aan doen om een degelijk en betekenisvol herdenkingsmoment te voorzien in de show. Een man als Robin verdient dat", klonk het in de persmededeling.

Tijdens het herdenkingsmoment zal de 66-jarige Crystal zich voor het eerst uitlaten over het overlijden van zijn goede vriend. Tot nu toe hield hij zich, in de storm van reacties op de plotse dood van Williams, opvallend op de vlakte. Hij schreef enkel de korte tweet "geen woorden".