Cate Blanchett en Christian Bale slissen en grommen in "Jungle Book"

De cast van de filmadaptatie van "Jungle Book" krijgt stilaan vorm. Warner Bros trekt voor zijn bewerking van de Disneyklassieker naast Benedict Cumberbatch nu ook Christian Bale en Cate Blanchett aan. Blanchett zal Kaa de slang een stem geven, Bale wordt panther Bagheera.

Zowel Bale als Blanchett hebben al ervaring als stemmenacteur. De sterrencast zal geleid worden door Andy Serkis. De Britse acteur is vooral bekend van zijn rol als Sméagol en Gollem in The Lord of the Rings.

Serkis zal zelf de rol van Baloe de beer voor zijn rekening nemen. Weeskind Mowgli zal worden vertolkt door de jonge acteur Rohan Chand. Zoals eerder bekend raakte kruipt Benedict Cumberbatch in de huid van tijger Shere Khan. Met Christian Bale (Bagheera de panther) en Cate Blanchett (Kaa de slang) erbij is de cast nu compleet. Andere acteurs die hun stem aan een personage lenen zijn Naomie Harris, Tom Hollander, Eddie Marsan en Peter Mullan.

Het bekende verhaal van Rudyard Kipling krijgt twee live-actionbewerkingen. Een Disneyversie met Jon Favreau in de regiestoel wordt eind 2015 in de zalen verwacht. De Warnerversie met Serkis als regisseur staat gepland voor het einde van 2016.