Cliff Richard annuleert concert in Canterbury

Cliff Richard annuleert het optreden dat hij volgende maand in de kathedraal van Canterbury zou geven. Dat heeft een woordvoerder laten weten. Naar eigen zeggen wil de Britse zanger de recente beschuldigingen van kindermisbruik het evenement niet laten overschaduwen.

"Sir Cliff zou op 26 september een optreden geven tijdens een liefdadigheidsevenement in de kathedraal van Canterbury", zei de woordvoerder. "Hij wil niet dat de valse beschuldigingen het evenement overschaduwen en trekt zich daarom terug. Hij verontschuldigt zich voor het ongemak of de ontgoocheling die deze beslissing met zich meebrengt."

De heisa rond Richard barstte vorige week los toen de politie één van zijn eigendommen in Berkshire onderzocht na een klacht wegens kindermisbruik. Zelf houdt de zanger vol dat de beschuldigingen vals zijn.