Doek valt finaal in juridische saga rond Anna Nicole Smith

Dannielynn Birkhead, de dochter van wijlen Anna Nicole Smith, kan fluiten naar de erfenis van de steenrijke hoogbejaarde echtgenoot van haar moeder die in 1995 overleed. Zo veel is duidelijk nu een Amerikaanse rechter heeft geoordeeld dat het testament van de man wel degelijk rechtsgeldig is.
AP2000

De zaak heeft zo'n 2 decennia aangesleept, maar nu is de kogel eindelijk door de kerk: de hoogbejaarde Texaanse miljardair J. Howard Marshall was volkomen toerekeningsvatbaar toen hij zijn testament schreef waarin hij zijn volledige fortuin aan zijn zoon naliet. Dat heeft een Amerikaanse rechter finaal beslist.

Daarmee ziet Dannielynn Birkhead de kansen op een deel van de koek door de neus geboord. Het was haar moeder wijlen Anna Nicole Smith die in 1994 op 26-jarige leeftijd met de 89-jarige Marshall trouwde. Toen de man een jaar later overleed, bleek dat hij haar niks had nagelaten. Smith startte daarop een rechtszaak. Ze beweerde dat Marshall haar 300 miljoen dollar (226 miljoen euro) had beloofd. De zaak sleepte jarenlang aan.

Toen Anna Nicole Smith in 2007 overleed, werd de zaak voortgezet in naam van haar minderjarige dochter Dannielynn Birkhead. Zij vangt nu dus bot. "De tijd besteed aan de analyse van de relatie tussen Smith en Marshall is bijna 5 keer meer dan de effectieve duur van hun relatie en bijna 20 keer meer dan de duur van hun huwelijk", oordeelt de rechter. "Het is praktisch noch redelijk verder te gaan."