Gespannen rust in Ferguson

In de Amerikaanse stad Ferguson in de staat Missouri heerst een gespannen rust. Er is opnieuw de hele avond betoogd, maar voorlopig zijn die demonstraties niet uitgedraaid op nieuwe rellen. In het stadje is het al meer dan een week erg onrustig nadat de politie een ongewapende zwarte tiener doodschoot. Vanochtend heeft de politie nog wel enkele mensen opgepakt.
2014 Getty Images

De voorbije dagen gebruikte de politie nog traangas nadat de demonstraties uit de hand liepen. Dinsdag werd in St. Louis, waarvan Ferguson een voorstad is, opnieuw een zwarte man doodgeschoten door de politie.

De Amerikaanse minister van Justitie heeft aangekondigd dat hij vandaag naar Ferguson zal reizen. Hij gaat daar onder meer praten met de FBI, dat een onafhankelijk, federaal onderzoek voert naar de dood van de tiener.

"We hopen dat de onafhankelijkheid en grondigheid van ons onderzoek de rust enigszins zal terugbrengen naar Ferguson", stelde de minister. "Maar eerst moeten we een einde maken aan het geweld."