Japanse 111-jarige is nu oudste man ter wereld

Een 111-jarige Japanner is door Guinness World Records erkend als de oudste op aarde levende man. Sakari Momoi werd 's werelds oudste man nadat de 111-jarige Amerikaan Alexander Imich in juni overleed.

Momoi werd geboren op 5 februari 1903 in Fukushima, waar hij onderwijzer werd. Na de Tweede Wereldoorlog verhuisde hij naar Saitama, ten noorden van Tokio. Daar vond hij een baan als schooldirecteur. Dat bleef hij tot aan zijn pensioen.

De 111-jarige vader van 5 kinderen leeft nu in een ziekenhuis in Tokio. Daar is hij nu met een ceremonie in de bloemetjes gezet als oudste man ter wereld. "Ik zou graag nog twee jaar blijven leven", antwoordde Momoi toen hem gevraagd werd hoe hij zich nu voelde. 

De oudste vrouw ter wereld komt ook uit Japan. De 116-jarige Misao Okawa woont in Osaka.