Limburgse jeugdbende gelinkt aan 45 diefstallen

De politie van Borgloon heeft een jeugdbende opgerold die in aanmerking komt voor 45 inbraken. Ze worden verdacht van inbraken in voetbalkantines, schoolgebouwen en auto's in de regio Zuid-Limburg.

Na huiszoekingen pakte de politie vier jongeren op, waaronder één minderjarige uit Wellen.

De jeugdrechter besliste de 17-jarige jongen op te sluiten in de gesloten instelling van Everberg. Twee meerderjarigen van 18 en 20 uit Borgloon en Wellen zijn door de Tongerse onderzoeksrechter aangehouden en opgesloten. De vierde verdachte werd na verhoor vrijgelaten.

Auto's

Naast de inbraken in scholen en voetbalkantines hebben de speurders het vermoeden dat de bende verantwoordelijk is voor een inbrakenplaag in auto's tijdens de afgelopen maanden. Daarbij werden vooral gps-toestellen gestolen. De inbrakenplaag was zo groot, meer dan 45 feiten, dat extra maatregelen van kracht waren, zoals nachtpatrouilles.

De speurders kregen de bende toen al in beeld, maar door de verhoogde controles hielden de daders zich gedeinsd, waardoor de politie te weinig concrete aanwijzingen kreeg.

Huiszoekingen

De bende verlegde daarna het werkterrein naar voetbalkantines en scholen. Maandag ging de politie over tot verschillende huiszoekingen, waarbij gestolen fietsen, voedingswaren en een beamer werden gevonden. Het voertuig van de 18-jarige uit Borgloon is in beslag genomen, omdat de bende de wagen gebruikte tijdens de rooftochten.

Bijkomende arrestaties worden niet uitgesloten, maakte de Tongerse afdeling van het parket van Limburg bekend.