Meer dan 30 doden na aardverschuiving in Japan

In Japan zijn minstens 36 mensen omgekomen bij een aardverschuiving, vlak bij de stad Hiroshima. Enkele mensen worden nog vermist. De modderstroom was veroorzaakt door de hevige regen van de afgelopen dagen, en overspoelde een woonwijk. De overheid waarschuwt voor nog meer aardverschuivingen in het gebied.

Woensdagochtend viel in Hiroshima 100 millimeter regen per uur. Die hevige regenval veroorzaakte grote overstromingen en aardverschuivingen. Volgens de Japanse politie zijn daarbij al zeker 36 mensen om het leven gekomen.

Premier Shinzo Abe heeft zijn vakantie onderbroken. Hij beloofde alvast honderden soldaten naar het rampgebied te sturen om de reddingsdiensten te ondersteunen. "Deze regenval is nooit gezien. Het is een ramp van grote omvang. Er bestaat bovendien risico op nog meer neerslag", zei de premier.