Oekraïense vlag gehesen op Russische wolkenkrabber

In Moskou hebben actievoerders een bekende wolkenkrabber beklommen en er een kleine Oekraïense vlag gehesen. De Sovjetster bovenaan werd ook voor een deel blauw geschilderd. Het gebouw maakt deel uit van de zogenoemde "Zeven Zusters", een bekend complex van wolkenkrabbers, dat beschouwd wordt als een voorbeeld van stalinistische architectuur.

De wolkenkrabber waar de actievoerders opgeklommen waren, is 176 meter hoog. Drie uur nadat de Oekraïense vlag gehesen was, werd ze alweer neergehaald. Arbeiders begonnen daarna de blauwe kleur van de ster weer te overschilderen.

Vier verdachten, met klimgereedschap, zouden ondertussen naar een politiebureau meegenomen zijn voor ondervraging. Zij zouden elke betrokkenheid ontkend hebben. De verdachten kunnen aangeklaagd worden voor vandalisme. In Rusland staan op vandalisme straffen tot drie jaar cel.