Sven Pichal gaat op inspectie bij Radio 2

Vanaf 8 september presenteert Sven Pichal elke weekdag het programma "De inspecteur" op Radio 2. Dat heeft de radiozender bekendgemaakt. Pichal vervangt Hein Decaluwé die de regionale omroepen van Radio 2 gaat coördineren.

"De inspecteur" is een consumentenprogramma dat vanaf 8 september elke weekdag van 8 tot 9 uur op Radio 2 te horen is.

“Ik start met veel ambitie als nieuwe inspecteur", reageert Pichal op zijn nieuwe functie. "Consumentenzaken onder de aandacht brengen is ontzettend belangrijk en relevant, zeker voor een openbare omroep. Samen met de luisteraars zullen we dagelijks het verschil proberen te maken om ons als consument sterk in de schoenen te staan.” Hij vervangt Hein Decaluwé die zich toelegt op zijn coördinerende rol tussen de regionale omroepen van Radio 2.

De voormalige Radio 1-presentator combineert zijn job als inspecteur dit najaar met zijn reportagewerk voor het Eén-programma "Volt".