Twitter gooit nu ook "aanbevolen tweets" in uw tijdlijn

Gebruikers van Twitter hebben het vast al gemerkt: in hun tijdlijn zijn sinds kort ook tweets te zien van mensen die ze niet volgen. Twitter hoopt dat de tijdlijn op die manier vaker wordt gebruikt.

Sinds enkele dagen gooit Twitter tweets in de tijdlijn van de gebruikers die niet afkomstig zijn van mensen die ze volgen. Het gaat dan om (populaire) tweets waarvan Twitter denkt dat ze voor deze of gene gebruiker interessant zijn. Deze "aanbevolen tweets" kunnen van promotionele aard zijn, zo blijkt uit informatie van het helpcentrum van Twitter.

De nieuwe strategie is niet zonder controverse. Daar waar de gebruiker van Twitter oorspronkelijk de volledige controle had over wat in haar of zijn tijdlijn verscheen, is dit een nieuwe stap in de omgekeerde richting. Eerder voerde Twitter ook al onder andere zogenoemde uitgelichte tweets in.