Verdachte dodelijke steekpartij in Courcelles opnieuw vrijgelaten

Marco D., die vorige week werd aangehouden in verband met de dodelijke steekpartij op Mustafa Hanoune in Courcelles, is nu door de onderzoeksrechter vrijgelaten.

De 40-jarige Mustafa Hanoune werd op 31 juli op straat in Courcelles door een onbekende in het hart gestoken. De onderzoekers gingen eerst uit van de hypothese dat een handgemeen was ontstaan omwille van een geweigerde voorrang van rechts. Enkele dagen later stapte Brandon B. naar de politie. Hij bekende dat hij ter plaatse was, maar zich wegens dronkenschap niets meer herinnerde.

Enkele dagen later wendde ook Marco D. zich tot de politie. Hij legde uit dat zijn vader ruzie had met Hanoune over een prostituee. De avond van de feiten zouden zijn twee broers, Gary en Johnny D., het slachtoffer gevonden hebben en er zou een discussie ontstaan zijn, zonder dat die uit de hand liep.

Verklaringen niet tegengesproken

Marco D., die de liftende Brandon B. had opgepikt, reed toevallig langs op de plaats van de feiten. Toen zou Brandon B. zich zonder reden op Hanoune gestort hebben en hem gestoken hebben met een mes. Volgens zijn verklaringen zou Marco D. zich pas een dag later gerealiseerd hebben dat het om een moord ging.

Marco D.werd dinsdag opnieuw gehoord door de onderzoekers. Zijn verklaringen werden door geen enkel element tegengesproken. Nadien beval onderzoeksrechter Martine Michel zijn vrijlating. Desondanks blijft hij in de huidige stand van het dossier in staat van beschuldiging.