Vermoedelijke dader schietpartij Duinkerke wordt uitgeleverd

De vermoedelijke dader van de moord op drie mensen in Grande-Synthe, in de buurt van Duinkerke, begin augustus zal morgen worden uitgeleverd aan de Franse autoriteiten. Dat heeft het parket van Duinkerke bekendgemaakt en werd bevestigd door het parket van Doornik.

De 49-jarige man met de Franse nationaliteit woonde in Peruwelz (Henegouwen), waar hij werd opgepakt enkele uren na de schietpartij waarbij drie mensen om het leven kwamen en waarvan hij de vermoedelijke dader is.

De slachtoffers waren zijn ex-vrouw en haar ouders. De man probeerde zichzelf na de schietpartij tevergeefs van het leven te beroven. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis voor hij werd opgesloten in de gevangenis van Sint-Gillis.

Een man opende op 4 augustus het vuur op drie mensen in een voertuig. De vader, die aan het stuur zat, en zijn dochter stierven ter plaatse. De moeder werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis van Duinkerke, waar ze later overleed. Al snel kwamen de speurders de verdachte op het spoor omdat het voertuig van de man overeenkwam met de beschrijving van verschillende getuigen.