Vier belooft u "het ideale najaar"

De commerciële zender Vier heeft de programmatie voor het komende najaar bekendgemaakt. Kijkers mogen zich verwachten aan nieuwe seizoenen van "De ideale wereld", "De slimste mens ter wereld" en "Geubels en de Belgen". Nieuw zijn dan weer programma's als "Het beste moet nog komen" en "Weet ik veel". Ook Vijf heeft de najaarsprogrammatie voorgesteld.

Een mix van (oude) bekende programma's en nieuw entertainment. Zo leest de najaarsprogrammatie die Vier heeft bekendgemaakt. Keren terug: Otto-Jan Ham met "De ideale wereld", Philippe Geubels met "Geubels en de Belgen" en Erik Van Looy met "De slimste mens ter wereld".

In "De ideale wereld" maakt publieksopwarmer Sven De Leijer zijn comeback op het scherm. Hij werkte al een tijdje achter de schermen aan een eigen programma. De Leijer zal als vliegende reporter op pad worden gestuurd op zoek naar boeiende verhalen. Na het vertrek van Jonas Geirnaert, die samen met zijn vriendin werkt aan een nieuwe fictiereeks, wordt het team van "De ideale wereld" nu weer uitgebreid. Toch zal de rol van De Leijer volgens Vier "aanzienlijk kleiner" zijn, dan de dagelijkse studiobijdragen die Geirnaert samen met Jelle De Beule verzorgde.

Evy Gruyaert laat "De val van 1 miljoen" voorlopig voor wat het is en presenteert dit najaar de quiz "Weet ik veel". Steven Van Herreweghe toont zijn positieve ingesteldheid met "Het beste moet nog komen" waarin hij elke week een gast voorbereidt op een nieuw hoofdstuk in haar of zijn leven.

Crimi & culinair

Liefhebbers van "realitycrimi" komen aan hun trekken met een nieuw seizoen van "De rechtbank" waarin deze keer ook over de taalgrens wordt gekeken. Nieuw is het programma "De recherche" dat de lokale recherche van Gent in misdaadonderzoeken volgt.

Op culinair vlak probeert de Siamese tweeling "Komen eten" en "Chez Piet" de kijker te verleiden. Piet Huysentruyt mag daarnaast ook in het programma "Smakelijk" aan de slag.

Tot slot komt Sofie Lemaire dit najaar met een humoristisch panelprogramma waarin vier bekende Vlamingen strijden om hun plaats in de geschiedenis.

Buitenlandse series

Traditioneel zendt Vier ook heel wat buitenlandse series uit. Dit najaar is dat niet anders. Onder meer "The blacklist", "CSI", "The mentalist" en "Criminal minds" keren terug. Daarnaast zal Halle Berry in de reeks "Extant" zijn te zien.

En bij Vijf?

Ook Vijf heeft de najaarsprogrammatie voorgesteld. De zender schuift drie nieuwe gezichten naar voren: Annelien Coorevits, Karen Damen en Roel Vanderstukken.

Coorevits presenteert een nieuw seizoen van "Singl3s", Damen probeert allerlei dieet-, sport- en gezondheidstips uit en Vanderstukken staat Michele Van Sebroeck bij in een nieuw seizoen van "De huisdokter".