"Begrijpt hij misschien het concept van de ijsemmer niet?"

Gilletjes, kreetjes, hevig zuchten, vertwijfeld naar adem snakken. De "Ice bucket challenge", waarbij het de bedoeling is een ijskoude emmer water over het hoofd te gieten ten voordele van ALS, bleek voor velen een heuse uitdaging. Maar niet zo voor de Amerikaanse american footballspeler James Harrison. Hij bracht de uitdaging op een ander niveau, al vroegen sommigen zich terecht af of hij het concept wel begrepen had.

In ieder geval leek hij zijn eigen grenzen te verleggen door zolang mogelijk -minimaal 10 minuten- in een met ijs gevuld bad te willen gaan zitten, met in het begin een rauwe smeekbede voor "more ice". Uiteindelijk blijkt het toch afzien en is Harrison zichtbaar blij dat hij het ijskoude water voor zwembadwater kan ruilen.

Maar nieuwswebsites konden niet anders dan besluiten dat hij "de grenzen van deze uitdaging verlegd heeft". Hier beneden kunt u zijn "doet de uitdaging helemaal fout"-poging in 4 stappen bekijken.

lees ook