Bijna alle eigen programma's gratis te bekijken op nieuwe VTM-site

De commerciële omroep VTM zal vanaf volgende week maandag een groot deel van de eigen programma's aanbieden op haar website. "Van meteen na de uitzending kunnen kijkers vier weken lang gratis de meeste programma's herbekijken", zegt VTM-woordvoerster Sara Vercauteren aan onze redactie.

Wie bijvoorbeeld na de uitzending van "Stadion" naar de VTM-website surft, zal daar de volledige aflevering kunnen herbekijken. Tijdens het herbekijken zullen er niet-doorspoelbare reclameblokken getoond worden. Volgens CEO Peter Bossaert wordt het een bijkomende service aan de kijker.

"We hebben afgelopen zomer al geëxperimenteerd met volledige afleveringen van "Met vier in bed" en "Familie", zegt Vercauteren. "Vanaf volgende week breiden we dat aanbod fors uit." Echt alle programma's gratis aanbieden is niet mogelijk. De focus ligt op de eigen producties, die bijna allemaal zullen worden aangeboden.

Concurrentie met Stievie is er volgens Vercauteren niet. "Omdat dat een totaal ander model is, net als iWatch."

Medialaan wil dit najaar een "eigen verhaal" schrijven

De aankondiging dat VTM zwaar gaat inzetten op het online (her)bekijken van programma's, werd gedaan tijdens de voorstelling van de herfstprogrammatie. "We zijn niet van plan dit najaar naar de concurrentie te kijken", zegt programmadirecteur Erwin Deckers. "We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van creativiteit. We hebben veel vertrouwen in het najaar."

Ondanks een naar eigen zeggen dalend budget komen de verschillende zenders van Medialaan met een aantal nieuwe programma's op de proppen. Een van die programma's is "Beste kijkers", een panelprogramma op woensdagavond met Tine Embrechts, Nathalie Meskens en Sven de Ridder. Hierin zal worden teruggeblikt op de leukste en opvallendste momenten van de voorbije tv-week.

Voorts werd ook de fictiereeks "Amateurs" aangekondigd en "Grote ster, kleine ster", een spelprogramma van Koen Wauters en BV's met hun kinderen. Nog een blikvanger is het tweede seizoen van de gevierde reeks "Safety first".

Zusterzender 2BE zal ook dit najaar focussen op buitenlandse series, films, sport en een aantal eigen producties, zoals "Ball of steel" en een nieuw seizoen van "En toen kwam ons ma binnen".