Bijna half miljoen voor hek rond Griekse villa van koning Willem-Alexander

De Nederlandse staat heeft 461.000 euro betaald om een hek te plaatsen rond de Griekse villa van koning Willem-Alexander. Minister van Justitie en Veiligheid Ivo Opstelten noemt de kosten "noodzakelijk".

De Nederlandse staat moest het bedrag ophoesten als pacht voor de grond naast de villa waarop het hek werd geplaatst. Volgens RTL Nieuws gaat het om twee stroken land van 1.034 en 376 vierkante meter en krijgt de Nederlandse staat nu 30 jaar lang het recht om de grond te gebruiken. En dat voor een pachtbedrag van 461.000 euro, terwijl de werkelijke marktwaarde volgens RTL slechts ruim 35.000 euro bedraagt.

Minister van Justitie en Veiligheid Opstelten ziet echter geen graten in de overeenkomst. Hij noemt de gemaakte kosten "noodzakelijk en heel belangrijk voor de veiligheid". "Dit had niet anders gekund", voegde hij er nog aan toe.