Bill Murray krijgt zijn eigen dag in Toronto

Het Internationaal filmfestival van Toronto brengt op 5 september hulde aan Hollywoodacteur Bill Murray. Om hem te eren zal die dag omgedoopt worden tot een heuse Bill Murray-dag. Het Canadese filmfestival heeft speciaal voor die gelegenheid drie legendarische komedies met hem uitgezocht.

Fans van de 63-jarige acteur kunnen die dag gratis naar "Stripes", "Groundhog day" en "Ghostbusters" . Daarbovenop kunnen de grootste fans van Murray - 50 mensen die naar de drie films gaan kijken - tickets winnen voor "St. Vincent", zijn meest recente film die tevens geselecteerd is voor het festival.

Van 4 tot 14 september vindt het filmfestival van Toronto in Canada plaats en dit al voor de 39e keer. Het festival wordt algemeen aanzien als het startschot voor het zogenoemde Oscarseizoen. Daarnaast is het voor veel filmmakers en producenten ook het evenement bij uitstek om films op de Noord-Amerikaanse markt te lanceren.

De openingsfilm is "The judge", met Robert Downey jr. in een hoofdrol.

2013 Invision