Boko Haram verovert politieschool in Noord-Nigeria

Strijders van Boko Haram hebben een politieschool in het noorden van Nigeria ingenomen. In de school wordt de oproerpolitie opgeleid. De fundamentalistische militie zou met drie gepantserde wagens en tientallen motors naar de school gekomen zijn en vuurden daar geweerschoten af. Het is niet duidelijk of daarbij doden of gewonden gevallen zijn.

Een politiewoordvoerder bevestigde de aanval, terwijl een andere bron bij de politie daaraan toevoegde dat sinds woensdag geen enkele communicatie met de politieacademie meer mogelijk is.

Het Liman Kara college ligt vlak bij de stad Gwoza, die eerder deze maand al werd veroverd door Boko Haram. Heel wat inwoners zijn de stad ontvlucht. Pogingen van Nigeriaanse veiligheidstroepen om opnieuw controle te krijgen over Gwoza zijn mislukt. Een veertigtal soldaten zou nu bovendien weigeren te vechten tegen Boko Haram, omdat ze niet voldoende bewapend zijn om de terreurgroep het hoofd te bieden.

Duizenden mensen zijn al om het leven gekomen sinds Boko Haram in 2009 ten strijde trok om een islamitische staat op te richten. De laatste weken nam Boko Haram de controle over steeds meer Nigeriaanse steden.