Bronzen standbeeld Winehouse binnenkort onthuld

Op 14 september wordt een levensgroot bronzen standbeeld onthuld van de overleden Britse zangeres Amy Winehouse. Winehouse zou op die dag 31 jaar oud geworden zijn. Het standbeeld zal een plaats krijgen op de markt van Camden, de wijk waar de zangeres woonde.

Op 23 juli 2011 stierf Amy Winehouse aan de gevolgen van een alcoholvergiftiging in haar appartement in Camden. "Amy hield van Camden en haar fans van over de hele wereld vereenzelvigen haar met die wijk. We wilden graag een herdenkingsplaats maken op een plek die haar nauw aan het hart lag", zegt haar vader Mitch Winehouse.

Het standbeeld zal Winehouse afbeelden met haar hand in haar zij en haar typerende bijenkorf kapsel. Het is gemaakt door kunstenaar Scott Eaton. Oorspronkelijk zou het beeld in de Roundhouse concertzaal geplaatst worden, maar nu zal het dus op de markt van Camden komen.